Унизителна случка в навечерието на Международен ден на белия бастун

...
Унизителна случка в навечерието на Международен ден на белия бастун
Коментари Харесай

Пращат кучето водач на пловдивчанин в багажното на рейса

Унизителна преживелица в навечерието на Международен ден на белия бастун претърпя през вчерашния ден пловдивчанинът Павел Чемишанов. Той е с повредено зрение и употребява подготвен лабрадор ретривър като куче лидер. Мъжът пътувал дружно със сина си от Калояново за Пловдив с рейса, който потегля в 13,30 часа. Преди да се качи в автобуса, водачът декларирал на Чемишанов, че би трябвало да върже кучето си в багажното поделение.

" Обясних, че то е лидер и имам право да го употребявам за компаньон в всеобщия превоз. Шофьорът се ядоса и подвикна - ами в случай че някой от пасажерите е алергичен? ". Синът ми се обърна към хората и попита дали измежду тях има някой с алергия. Всички ни опазиха, за което съм признателен ", изясни слепият човек. Едва след единодушието на останалите пасажери водачът му разрешил да се качи в рейса дружно с лабрадора.

Преди две седмици по същия маршрут Чемишанов още веднъж имал сходен проблем. " Това се случва единствено тук. През лятото бях в Италия и на никое място не ми направиха пречки поради кучето лидер ", разяснява незрящият. С лабрадора си той пътува без никакви главоболия в самолета. В градския превоз в Пловдив също се качваме, без никой да ни вършат забележки, твърди Чемишанов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР