Университетската болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) е подобрила

...
Университетската болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) е подобрила
Коментари Харесай

Специализираната онкоболница е намалила дълговете си

Университетската болница за интензивно лекуване по онкология (УСБАЛО) е подобрила финансовите си резултати като е нараснала приходите си и е понижила отговорностите си, демонстрират цифрите за първото четиримесечие на 2018 г, регистрираха от лечебното заведение.

На 10.68 млн. лева възлизат финансовите приходи на лечебното заведение за първите четири месеца на тази година. Те са се нараснали с над 600 хиляди лева в съпоставяне със същия интервал на предходната. Над 90% от тях са по линия на НЗОК. Успоредно с увеличението на приходите управлението на болничното заведение усъвършенства и разноските му. Те са намалели с над 330 хиляди лева по отношение на същия интервал на предходната година. Основният дял от тях – близо 40%, е за лекарства, следвани от разноските за хонорари – към 20%. Редуцирането на разноските за хонорари се дължи на прекратени и преразгледани контракти за консултантски и други външни услуги.

Благодарение на повишението на приходите и усъвършенстването на разноските болничното заведение е понижила задълженията си. С над 1.7 млн. лева по-малко са отговорностите на болничното заведение към разнообразни снабдители в края на април тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната.

С 1 млн. лева по-малко е и делът на просрочените ѝ заплащания. Най-голям дял от тях още веднъж е за лекарства и консумативи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР