Университетска обсерватория в Русия е включена в Списъка на световното

...
Университетска обсерватория в Русия е включена в Списъка на световното
Коментари Харесай

Руска забележителност е добавена в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО

Университетска обсерватория в Русия е включена в Списъка на международното завещание на ЮНЕСКО.

Астрономическите обсерватории на Казанския федерален университет, намиращи се в град Казан, бяха добавени към този списък  тази седмица, когато Комитетът за международно завещание на ЮНЕСКО продължи разискванията си в Рияд, Саудитска Арабия.

Обектът се състои от Казанската обсерватория, издигната през 1837 година в историческия център на града, и комплекс, който включва крайградската астрономическа обсерватория " Енгелхард " и разнообразни исторически здания.

В същото време измежду другите нови обекти, които бяха вписани в понеделник, са Националният парк " Планини Бале " в Етиопия, който се простира на повърхност от 830 квадратни мили; Maison Carrée в Ним - добре непокътнат римски храм в Южна Франция, и Гордион - столицата на антична Фригия в Турция.

В неделя Гая Тумули, група от погребални могили, издигнати от царство Гая, стана 16-ият обект в Южна Корея, а крепостите Ринг от епохата на викингите в Дания, които датират отпреди повече от 1000 години, също бяха включени в листата.

В събота комитетът стартира да прибавя нови обекти в влиятелния лист, като бяха определени горският масив Оджала-Кокуа в Конго и вулканите и горите на планината Пеле и Питоните на френския остров Мартиника.

За да бъде прибавен към листата, основан през 1978 година, даден обект би трябвало да бъде приет за обект с " изключителна универсална стойност " съгласно ЮНЕСКО.

 Източник: CNN

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР