Университетите започнаха битката за студенти. И тази година вузовете прибягват

...
Университетите започнаха битката за студенти. И тази година вузовете прибягват
Коментари Харесай

Университетите привличат кандидат-студенти с кскурзии, таблети, отстъпки

Университетите започнаха борбата за студенти. И тази година вузовете прибягват и до ексцентрични способи, с цел да завоюват вниманието на зрелостниците. Сред необикновените предложения на висшите учебни заведения са: отстъпка в таксата при довеждане на другар, освобождение от една семестриална такса, както и таблети и преносими компютри, оповестява БТВ.

Миналата година Висшето учебно заведение по агробизнес в Пловдив подари джип на собствен студент, а в този момент примамва с… екскузии у нас и в чужбина. Така с изключение на с нови познания, Илияна Узунова се снабди и с нов автомобил при образованието си в Пловдив.

В листата с бонуси е и по-малка семестриалната такса посредством стратегия "Приятели ". Всеки първокурсник, предложен персонално от студент или някогашен студент от Европейското висше учебно заведение по стопанска система и мениджмънт, има право на понижението. Получава отстъпка от 5 % от семестриалните такси.

Според министъра на образованието тези подходи трансформират образа на просветителната система. „ Имаме висши учебни заведения, които са заложили на развиването, това да се конкурират качествено, с вероятности за реализация с стипендии, общежития, за жалост имаме практики, които издават преобладаващо комерсиално отношение към висшето образование”, разяснява Красимир Вълчев.

Министърът приканва претендентите да се ориентират от рейтинговата система на университетите у нас. Образователното министерство възнамерява да отпусне над 56 000 свободни места в държавните вузове и 14 хиляди в частните висши учебни заведения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР