Университетът за изящни изкуства в германския град Хамбург отпуска грантове

...
Университетът за изящни изкуства в германския град Хамбург отпуска грантове
Коментари Харесай

Германски университет отпуска грантове за нищоправене

Университетът за изящни изкуства в немския град Хамбург отпуска грантове от 1900 $ за "нищоправене ", оповестява организация Юнайтед прес интеренешънъл.

С тях ще се снабдят трима щастливци, които се отдадат на бездействие в границите на проучване за галерия за устойчива среда, предава Българска телеграфна агенция.

Кандидатите ще би трябвало да създадат лист от дейностите, от които считат да се въздържат. Жури от академични представители ще избере тези от тях, които са се показали най-добре.

"Да се безделничи не е доста елементарно, твърди Фредерих декор Бориес, архитектът, на който хрумнала концепцията за нищоправене. Ние бихме желали да се фокусираме върху дейното бездействие. Ако сте си сложили за цел да не се движите една седмица, това ще е много впечатляващо. Но в случай че пожелаете да се обездвижите и да не мислите, това даже е по-интересно за нас! "

Немският проектант посочи, че интервалът на неактивност може да бъде определен от самия претендент. "Ако да вземем за пример си пожелаете да не спите, това може да го практикувате за не повече от ден-два. Но в случай че се откажете да излизате, с цел да пазарувате, това може да продължи много дълго във времето! ".

Грантовете ще бъдат отпуснати, откакто определените претенденти са описали своите прекарвания в средата на месец януари. Всички свидетелства в плана ще вземат присъединяване в изложбата "Несъстоятелността:Към един по-добър живот ", планувана за месец ноември.

Идеята на експозицията била да се хвърли светлина върху това по какъв начин нашият живот води до по-малко отрицателни последици за останалите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР