Университетът по библиотекознание и информационни технологии и Софийски районен съд

...
Университетът по библиотекознание и информационни технологии и Софийски районен съд
Коментари Харесай

УниБИТ и Софийския районен съд подписаха договор за сътрудничество

Университетът по библиотекознание и осведомителни технологии и Софийски областен съд подписаха рамков контракт за взаимна активност и съдействие. Подписите в документа сложиха ръководителите на двете институции – проф. дн Ирена Петева, Ректор на УниБИТ, и господин Александър Ангелов – Председател на Софийския областен съд, оповестиха от бутиковия университет на България.


Целта на подписаното съглашение е провеждането на координирани дейности за повишение качеството на образователната, научноизследователската активност и административния потенциал, посредством осъществяване на стажантски стратегии и други взаимни начинания.

 

Ръководителите и на двете институции регистрират значимата роля на образованието за обезпечаване на работеща, ефикасна и авторитетна правосъдна администрация, както и нуждата от увеличение на административния потенциал на най-големия съд в Република България в комбиниране с условието за авансово профилирано образование на бъдещите фрагменти на правосъдната администрация.


Не би трябвало да се не помни обстоятелството, че преди години, когато негов ректор беше проф. Стоян Денчев, в УниБИТ съществуваше специфична бакалавърска стратегия „ Информационни технологии в правосъдната администрация “, при което задачите завършващи випуски бяха непосредствено одобрявани на работа в Софийския областен съд. Сега тази стратегия е усъвършенствана и има своето продължение в магистърски курс за образование.


На срещата с изключение на ръководителите на двете институции участваха заместник-председателят на Софийски областен съд, госпожа Бояна Петрова, ръководителят на Съвета на настоятелите на УниБИТ, проф. д.ик.н. Стоян Денчев и част от административното управление на УниБИТ, в лицето на заместник-ректора по научноизследователската и интернационална активност проф. Тереза Тренчева, деканите на факултетите на Университета и техните заместници.


На двустранната среща след формалното сключване на контракта, проф. д.ик.н. Стоян Денчев, дълготраен ректор на УниБИТ и ръководител на Съвета на настоятелите на висшето учебно заведение, подчертава върху позитивите от взаимната работа сред две от най-авторитетните институции в България.

 

Проф. дн Ирена Петева акцентира значимостта от реализирането на стажантска стратегия, в границите на която студентите от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии да минават през образование за придобиване на на практика познания и умения в другите звена на профилираната администрация при Софийски областен съд.


„ Организирането на взаимни мероприятия като обществени лекции, научни прояви, полемики, семинари и кръгли маси ще способства за повишение на професионалната подготовка на чиновниците в администрацията на правосъдната система и на равнището на административно обслужване по отношение на жителите и юридическите лица “, заключи господин Ангелов по отношение на взаимната изгода от подписването на рамковото съглашение.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР