Университетът на Киото, Япония и строителна корпорация Каджима работят върху

...
Университетът на Киото, Япония и строителна корпорация Каджима работят върху
Коментари Харесай

В Япония разработват сграда с изкуствена гравитация като подготовка за живот на Марс и Луната

Университетът на Киото, Япония и строителна корпорация " Каджима " работят върху взаимно изследване за дизайн на жилищна постройка с изкуствена гравитация , която би могла да послужи в подготовката за живот на Луната и Марс, заяви " Джапан таймс ".

Учени от университета и експерти от " Каджима " се пробват да преодолеят провокациите, като изградят конусовидна жилищна постройка, която се върти и основава центробежни сили, постигайки равнища на гравитация като тези на Земята.

Гравитацията на Марс е 38 на 100 от земната, до момента в който тази на Луната е една шеста от земната.

" Без гравитацията бозайниците евентуално няма да могат да се развъждат и поколенията им може да не се развиват добре ", се показва в прессъобщение на взаимния екип. " Ако хората порастват в среда на микрогравитация, телата им може да се трансформират и да не са в положение да се изправят на Земята. Предлагаме жилищно оборудване с изкуствена гравитация като основна технология за подготовка на хората за живот в космоса ".

В зданието ще има минимални количества прясна вода, сила, храна, почви и растителност , нужни за оцеляване, както и воден басейн по сходство на океан. Хората могат да живеят в тази затворена среда, сходна на Земята и ще излизат само, когато желаят да изпитат микрогравитацията да вземем за пример на Луната или на Марс, изясняват учените.

Те ще разработят и първообраз на система за публичен превоз, свързваща Земята, Луната и Марс . Бъдеща сходна транспортна система също ще се нуждае от изкуствена гравитация, с цел да се сведат до най-малко резултатите върху здравето по време на галактическото пътешестване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР