Унищожаването на дюни ще се преследва с най-голямата строгост на

...
Унищожаването на дюни ще се преследва с най-голямата строгост на
Коментари Харесай

Мария Нейкова: Унищожаването на дюни ще се преследва с най-голямата строгост на закона



Унищожаването на дюни ще се преследва с най-голямата суровост на закона. Това съобщи регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова, която през днешния ден свика среща с шефовете на локалната екоинспекция и полицията за разискване на казуса. Поводът бе медийни изявления, провокирани от мнения и фотоси в обществените мрежи за нахлуване с АТВ-та в плаж „ Алепу “. 
Държавата няма опция да сложи проверяващи на всеки плаж , само че може да бъде безкомпромисна при използването на цялата суровост на законите, с цел да не допусне унищожаването на дюни, сподели регионалният шеф:

" Нарушителите би трябвало да знаят, че правят нарушаване, според което колите им могат да бъдат отнети в интерес на страната. Наказателният кодекс планува за осъществяването на закононарушение до 5 години отнемане от независимост плюс финансова глоба, член 278 гласи „ Който унищожи или повреди извънредно скъпи единични и невъзстановими земни и скални образования, се санкционира с отнемане от независимост до 5 години и санкция от 2000 до 20 000 лв. “, "
Нека жителите да подават сигнал, когато видят сходно нарушаване , с цел да може да се реагира на момента, сподели шефът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов: 
" Те би трябвало да се подават навреме на 112, като най-бърз и елементарен метод за реакция на полицейските патрули наоколо до нарушаването ".
Предвижда се полицейски патрули от време на време да правят обход на неохраняеми плажове, с цел да бъдат предотвратени такива нарушавания.  
На срещата стана ясно, че районната екоинспекция не е установила заличаване на дюни в предпазената зона на Алепу.  Повече можете да чуете в звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР