Уникалното заснемане показва Титаник така, сякаш е изваден на сушата.

...
Уникалното заснемане показва Титаник така, сякаш е изваден на сушата.
Коментари Харесай

Дигитално сканиране разкрива „Титаник” в невероятни подробности

Уникалното снимане демонстрира " Титаник " по този начин, като че ли е изваден на сушата. Монументалната задача е осъществена от Magellan Ltd, новаторска компания за дълбоководно картографиране, в съдействие с Atlantic Productions, които вършат документален филм за интервенцията. Екипът е употребявал потопяеми апарати, ръководени отдалечено от профилиран транспортен съд.

Изследвайки подробно всеки сантиметър от останките на „ Титаник ”, учените желаят да хвърлят нова светлина върху корабокрушението, което през 1912 година лиши живота на над 1500 души, напомня Военновъздушни сили.

Стотиците хиляди фотоси демонстрират кораба, разчупен на две, на 3800 м дълбочина на дъното на Атлантика, измежду обстойно поле от парчета и остатъци от тогавашното му великолепие. Ясно се вижда мащабът на " Титаник ", само че и дребни елементи като серийния номер на едно от витлата. Напълно различим е носът, въпреки и затрупан със сталактити от наслойка, както и палубата за лодки, с голяма зейнала пробойна на мястото на огромното стълбище.

Кърмата на кораба се е срутила при конфликта с морското...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР