Уникални мозъци имаме, много е важно да намерим начин за

...
Уникални мозъци имаме, много е важно да намерим начин за
Коментари Харесай

Борисов иска хакерите да работят за държавата

" Уникални мозъци имаме, доста е значимо да намерим метод за такива да имаме опция да плащаме повече, с цел да могат да ги употребяват службите , с цел да не ни нанасят хакерски вреди, а да ги притеглим да работят в интерес на страната ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на съвещанието на Министерския съвет.

" Просто такива вълшебници, невероятни качества " , не скри насладата си министър председателят от работата на компютърните експерти. С подред него в ИТ технологиите имаме същински вълшебници.

Борисов посочи, че би трябвало да се намерения върху това по какъв начин да бъдат привлечени, тъй като работата, която правят е съвременна и един тип " бунтарство " , че можеш да преодолееш системи.
 Задържан е бял хакер за офанзивата по отношение на Национална агенция за приходите Обновена
Задържан е бял хакер за офанзивата по отношение на Национална агенция за приходите

Явор Колев: Липсата на правна просвета размива визиите му за границите сред бял и черен хакер

По думите на премиера очевидно образованието става все по-добро изключително в областта на ИТ технологиите.

И в случай че може, тъй като са доста млади и доста кадърни през вчерашния ден, като задържахме един от хакерите просто такива тежки киберзащити, толкоз мощни знания, познания и умения имат, че в случай че работят за страната, същото време да работят и за частна компания, означи Борисов.

Борисов похвали работата на Министерство на вътрешните работи и ГБДОП. Министър-председателят обаче съжалява за политически субекти, които единствено чакат да се случи нещо, с цел да стартират да вършат мнения.
 Национална агенция за приходите, ДАНС, Министерство на вътрешните работи ревизират възможна хакерска офанзива
Национална агенция за приходите, ДАНС, Министерство на вътрешните работи ревизират възможна хакерска офанзива

В един файл против над 1,1 млн. ЕГН-та са изписани приходи и вноски

Над 114 услуги прави Национална агенция за приходите. Тя е отворена система, с цел да улеснява жителите и постоянно една отбрана е по-слаба, в случай че някой тръгне да я атакува. За това в армията отбранителните системи постоянно биват преодолявани, уточни Борисов.

Освен това държавното управление отпусна и 5 милиона лв. по бюджета на Министерство на образованието и науката за ремонт на постройката и музея на Българската академия на науката (БАН) по случай 150 години от основаването на академията. Ако не доближат, ще дадем още, даде обещание Борисов.

От своя страна учен Юлиан Ревалски даде обещание, че средствата ще бъдат напълно за неотложни капитални поправки на знакови здания в центъра на София, които са монументи на културата.
 Национална агенция за приходите засекли хакерската офанзива още през юни месец
Национална агенция за приходите засекли хакерската офанзива още през юни месец

Уязвимата услуга е затворена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР