Уникална по рода си театрална постановка беше представена в Русе

...
Уникална по рода си театрална постановка беше представена в Русе
Коментари Харесай

Специален театрален спектакъл провокира въображението и на зрящи

Уникална по рода си театрална режисура беше показана в Русе със заглавие „ Гара Любов “ . В спектакъла са отстранени всички образни детайли и има за цел да предизвика всички останали сетива на публиката (освен зрението).

Пиесата е  основана от създатели на Държавния куклен спектакъл и Драматичния спектакъл " Сава Огнянов " в Русе и е във връзка 100-годишнината от основаването на Съюз на слепите в България, само че е предопределена и за зрящи, и за незрящи.

Драматург е Ваня Георгиева, а режисьор - Ивайло Ненов.

Публиката може да преживее спектакъла посредством звукови и сензорни резултати, аромати , текстури на материи, досег и други чувства.

„ Започнахме да осъществяваме концепцията като театър, само че в този момент го назоваваме театрално прекарване, приспособено за незрящите. Нямахме ноу-хау, даже подобаващ текст. Разчитаме доста на въображението . Беше провокация с позитивен знак “, уточни пред Радио София Ваня Георгиева .

„ Заложихме най-вече на звука, с създателя на многоканалния саундтрак Пламен Мирчев-Мирона разположихме доста източници към феновете. Всеки друго реагира – някои в началото се свиват, други незабавно се усещат по-освободени “, добави Ивайло Ненов .

Проект „ Театър 4D “ се осъществя от съдружие " Стенд Арт " по стратегия " Социално ангажирани изкуства " с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “.
С Ваня Георгиева и Ивайло Ненов беседва Ива Дойчинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР