Уникална операция спаси 34-годишна жена, бременна в 5-ти месец. Тя

...
Уникална операция спаси 34-годишна жена, бременна в 5-ти месец. Тя
Коментари Харесай

Лекари от УМБАЛ Св. Анна-София спасиха бременна жена с инсулт

Уникална интервенция избави 34-годишна жена, бременна в 5-ти месец. Тя е призната в Спешното поделение на УМБАЛ " Св. Анна " -София АД откакто брачният партньор и вижда, че до момента в който приспива първото им дете дамата губи диалект и получава деформиране на лицето, оповестиха от здравното заведение. Опитва се да раздвижи едната ръка, само че не съумява. Мъжът вика Бърза помощ.

Само 30 минути, откакто дамата е призната в Спешно поделение на болничното заведение, се събира мултидисциплинарен екип отпред с доктор Нурфет Алиоски и доцент Росен Калпачки и лекари от Родилното поделение.
Рекорден брой бебета се родиха в столична болница
Рекордните 10 бебета се родиха в родилно поделение на УМБАЛ " Св. Анна " -София АД от през вчерашния ден сутринта до тази заран! Шест са момиченцата и...

Ситуацията е извънредно комплицирана поради фактът, че дамата е бременна. Голяма част проучванията в такива случаи са рисковани и не се предлагат с цел да не увредят плода.

Екипът открива, че дамата е получила исхемичен инсулт и това постанова пускане на характерно лекуване посредством тромболиза и механична тромбектомия. Лекарите съумяват да извадят близо 4 см тромб от артерията, снабдяващ лявата половина от мозъка на дамата.

Добрата вест е, че с изключение на животът на дамата е избавен и плодът!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР