Уникална импровизация на тема грис халва - любим десерт на

...
Уникална импровизация на тема грис халва - любим десерт на
Коментари Харесай

Моята грис халва с тахан 2 в 1

Уникална импровизация на тематика грис халва - обичан десерт на всички ни от едно време. Непременно пробвайте тази рецепта!

Необходими Продукти

● прясно мляко - 500 мл
● грис - 220 г пшеничен
● тахан халва - 100 г
● захар - 140 г
● краве масло - 160 г
● ванилия - 1 бр.
● лимонова кора - от 1/2 лимон
● лешници - 3 с.л. тънко смлени (или бадеми) + за поръсване
● стафиди - на усет, за декорация

Начин на подготвяне

Поставете млякото, захарта, ванилията и кората от лимон на сдържан огън. Когато заври, отстранете.

В необятен и бездънен тиган или тенджерка разтопете маслото на спокоен огън. Когато е в съвсем течно положение, натрошете при него халвата и увеличете с 1-2 степени огъня, като бъркате, до момента в който се разтопи изцяло и двете съставки се смесят добре.

Сипете гриса и смлените лешници и бъркайте 3-4 минути, с цел да се запържат, тогава налейте на няколко пъти горещото мляко, от което преди този момент сте извадили лимоновата кора.

Оттук нататък единствено разбърквайте интензивно, до момента в който млякото се поеме напълно и сместа стартира да се отделя от съда.

Отстранете от огъня и си пригответе подобаваща тавичка (аз съм употребила правоъгълна с размери 26/18). Навлажнете леко дъното и стените и сипете халвата, по-късно заравнете, служейки си с шпатула или лъжица, която също навлажнявайте, с цел да получите гладка, а не рошава повърхнина.

Поръсете с лешниците или други смлени или натрошени ядки по ваш усет. Доукрасете със стафиди. Покрийте тавичката и оставете да се охлади, след което можете да нарежете на части. Ако желаете, приберете в ледник, с цел да стегне още.

Сервирайте халвата за десерт, нарязана на квадратчета за типичен тип.

Един нов метод с цел да се насладим на обичайна ни позната грис халва, комбинирайки я с друга наша обичана такава. Надявам се концепцията да ви допадне!

Моята грис халва с тахан 2 в 1 е страхотна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР