Уникален парк ще има до жилищния квартал между бул. Копривщица

...
Уникален парк ще има до жилищния квартал между бул. Копривщица
Коментари Харесай

Уникален парк ще се строи в район „Западен”

Уникален парк ще има до жилищния квартал сред бул. „ Копривщица ” и Пещерско шосе, прочут като Гарнизонна фурна. Старите здания са съборени, теренът е разчистен и сега екипът на кмета на регион „ Западен ” Димитър Колев приготвя социална поръчка за създаване на парка. В бюджета за тази година са планувани за старта на строително – монтажните работи 500 000 лв..

Пространството ще бъде озеленено, като преди този момент ще се построи напоителна система. Димитър Колев планува да има детска площадка и фитнес. В парка ще бъдат направени пешеходни алеи, парково осветяване и видеонаблюдение, с цел да няма похищения на вандали.  Прогнозната стойност на поръчката се пресмята предвид на инфлацията. 

Жителите от квартала още преди няколко години са внесли подписка с искане Гарнизонна фурна да се трансформира в място за отдих. На същото мнение беше и Димитър Колев. Реализацията на тази концепция обаче се забави, тъй като различен предприемчив комитет настояваше някогашните казарми да се трансфорат в изложба. Сградите бяха най-сетне съборени, откакто се реализира единодушие за парка.

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР