Униформени удариха заведения в квартал "Столипиново" в Пловдив, които продължават

...
Униформени удариха заведения в квартал "Столипиново" в Пловдив, които продължават
Коментари Харесай

Удар в "Столипиново"! Разбиха незаконни заведения, пълни с клиенти

Униформени удариха заведения в квартал "Столипиново " в Пловдив, които не престават да работят, на инат на наредбите на Здравното министерство. Акцията се организира сега, а спецполицаи влязоха в две заведения на улиците "Правда " и "Възход ", оповестява.

В първия обект униформените хванаха над 23- ма души в кафене. Сред тях има малолетни и малолетни лица. Оказа се, че макар че е бил обозначен като заведение, обектът не е търговски, или най-малко притежателят му не разполага с нужните документи за това.

На всички гости ще бъдат връчени актове за неносене на маски, а на притежателя - акт по Закона за здравето за нарушение на противоепидемичните ограничения, в частност - събиране на повече от 15 души в заведението.

Обектът на "Възход " също няма документи за осъществяване на комерсиална активност. В него бяха открити 10 лица, на които е формиран акт за неносене на маски. Акцията идва след получени голям брой сигнали за нерегламентирано събиране в по този начин наречените "барчета ".

Конструкциите са изолирани, прозорците са покрити с ламарина, а с цел да се влезе вътре, би трябвало да се каже кодовата дума. След ударната акция на полицията под тепетата предходната събота, визитите са станали още по-тайни и дискретни.

Две заведения в "Столипиново " са били хванати от РЗИ и полицията, до момента в който обслужват клиенти предишния уикенд, макар възбраната.

Малко след 21.30ч. е посетен работещ кафе- аперитив на улица "Калина ". В заведението е имало 10 гости, като на трима от тях са формирани актове по Закона за българските персонални документи. Съставени са и 5 акта за тютюнопушене в закрито помещение.

Малко след 22 часа е тествано и работещо кафене на улица "Правда " в същия квартал, което не е имало съответните разрешителни за работа след посочения час. В обекта в миг на консумация са заварени и четирима души- клиенти. Веднага след инспекциите и двата обекта са затворени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР