Унгарското участие в Турски поток, обсъждат в Будапеща руският президент

...
Унгарското участие в Турски поток, обсъждат в Будапеща руският президент
Коментари Харесай

Орбан и Путин коментираха минаването на Турски поток през България

Унгарското присъединяване в Турски поток, разискват в Будапеща съветският президент и унгарският министър председател. За последните три години това е петата против сред Владимир Путин и Виктор Орбан.

Над 50 % от вноса на газ в Унгария са от Русия. През октомври унгарският външен министър посети два пъти Москва за диалози с Газпром и Росатом.

А съгласно статистиката, през миналите 10 месеца доставките на съветски газ в Унгария са се нараснали с съвсем 20 % в съпоставяне със същия интервал през 2018-та. Външният министър Петер Сиярто към този момент съобщи, че българският сектор от Турски поток би трябвало да бъде приключен допустимо най-бързо като още един източник за Унгария.

Други акценти от срещата сред Путин и Орбан са модернизирането на нуклеарната централа " Пакш " с съветско финансиране и двустранните търговски връзки.
Владимир Путин: През унгарска територия минава директен съветски газ за Западна Европа. Подземното вместилище на Унгария разрешава снабдяването на европейските консуматори включително и в моментите на пиково ползване. Ние гледаме на Унгария като на един от предпочитаните сътрудници за разпределението на съветски газ в Европа
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР