Унгарското правителство иска от ръководството на Европейския съюз и украинските

...
Унгарското правителство иска от ръководството на Европейския съюз и украинските
Коментари Харесай

Унгария иска точен отчет за какво са похарчени 50-70 млрд. евро, отпуснати на Украйна, иначе няма да обсъжда ново финансиране

Унгарското държавно управление желае от управлението на Европейския съюз и украинските управляващи обстоен отчет защо тъкмо са изхарчени 50-70 милиарда евро, отпуснати по-рано на Украйна. Както съобщи унгарският министър на външните работи и външноикономическите връзки Петер Сиярто, до момента в който Будапеща не получи такава информация, той няма да разисква въпроси за в допълнение финансиране на военна помощ за Украйна в Европейски Съюз, оповестява ТАСС.

Отивайки на среща с сътрудници от страните от Европейски Съюз в Толедо, външният министър сподели още, че Унгария отхвърля да приказва за разпределяне на нови средства за Украйна, защото последната към момента не е изключила най-голямата унгарска банка OTP от листата си на „ интернационалните спонсори на войната ".

Сиярто означи, че ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел желал да разиска в Толедо самичък или вероятно дружно с украинския външен министър Дмитро Кулеба „ приноса на Унгария за даването на десетки милиарди евро на Украйна “. Унгария обаче няма желание да трансформира позицията си.

" Разбира се, няма да се поддам на напън. Докато не получим подробна и ясна сметка защо са изхарчени към 50-70 милиарда евро, изхарчени за Украйна, и до момента в който банката OTP не бъде извадена от листата на по този начин наречените интернационалните спонсори на войната, не може да става дума за взимане на решение по отношение на спомагателни средства за финансиране на въоръжения или нещо, обвързвано с Украйна ", каза унгарският външен министър във видеообръщение на страницата си във Facebook.

Той изрази страдание, че на срещата в Толедо се чака други министри да приказват за нови оръжейни доставки за Украйна, а не за мирни договаряния. „ Гласът на мира би трябвало да бъде интензивен, тъй като е ясно, че с всеки минал ден и с всяка доставка на оръжия опасността от ескалация става все по-сериозна “, предизвести Сиярто. „ Всеки ден от войната и всяко оръжие, доставено на Украйна, убиват все повече хора и това е, което желаеме да предотвратим “, добави шефът на унгарското външно министерство.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР