Унгарското правителство е възложило на местни здравни експерти да проучат

...
Унгарското правителство е възложило на местни здравни експерти да проучат
Коментари Харесай

Унгария проучва ефикасността на разработваните в Русия и Китай ваксини за коронавируса

Унгарското държавно управление е упълномощило на локални здравни специалисти да проучат ефикасността на имунизациите за ковид, които се създават в Русия и Китай за вероятно бъдещо закупуване, заяви началникът на канцеларията на премиера Виктор Орбан, Гергей Гуяш, представен от Ройтерс.

Унгария към този момент се е заела да купи 6,5 милиона ваксини от АстраЗенека за 13 милиарда форинта (42,24 милиона долара) в границите на общо съглашение на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Унгария през днешния ден заяви за рекордните за един ден 2032 новозаразени с ковид, като общият брой на инфектираните става 52 212 души, включително 1305 умряли.

Гуяш съобщи, че държавното управление не възнамерява нови ограничавания и че учебните заведения ще отворят както нормално след есенната почивка.

Правителството на Орбан се стреми да избегне строги ограничавания в стопанската система, която след пролетна карантина се срина с 13,6 % за второто тримесечие, най-тежкия спад в Централна Европа, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР