Унгарският външен Петер Сиярто смята за срамно, че България и

...
Унгарският външен Петер Сиярто смята за срамно, че България и
Коментари Харесай

Будапеща: Срамно е, че България и Румъния все още не са членове на Шенгенското пространство

Унгарският външен Петер Сиярто счита за срамно, че България и Румъния към момента не са членове на Шенгенското пространство.


" EС би трябвало да преглежда разширението като приоритет, защото интеграцията на Западните Балкани би укрепила доста блока ", съобщи той, представен от „ Албениън пост “.

Сиярто акцентира, че блокът се нуждае от " рационални промени ", по-рано по време на Стратегическия конгрес в Блед. Министърът добави, че сигурността, стопанската система и енергийните доставки на съюза са отслабени.

Сиярто съобщи, че по въпроса за енергийната сигурност би трябвало да се преглежда като чисто физически въпрос, а не като догматичен, идеологически или политически въпрос. Той посочи също, че разширението на Европейски Съюз е от основно значение за решаването на тези въпроси.

Позовавайки се на неотдавнашното изказване на ръководителя на Съвета на Европа Шарл Мишел, че крайният период за разширението на Европейски Съюз би трябвало да бъде 2030 година, Сиярто съобщи, че същото може да бъде направено " още на следващия ден ".

Унгарският външен министър посочи, че Европейски Съюз ще стане по-голям и по-силен, с повече пространство за икономическо съдействие.

Той акцентира, че разширението ще обхване и най-важния директен маршрут за изкопаеми горива, като акцентира, че промените би трябвало да бъдат рационални и учредени на здравия разсъдък, като се даде приоритет на разширението и се осъществят допустимо най-скоро Възможно е.

Според него обстановката е резултат от поредност от несполучливи ограничения и безучастие. Що се отнася до ограниченията за сигурност, Сиярто посочи, че до момента в който блокът нормално приканва за мирни договаряния при отдалечени спорове, в този момент, че е избрал друг път.

Сиярто заключи, че в случай че някой се застъпи за неотложно преустановяване на огъня и мирни договаряния, той бива наказван, а също по този начин заклеймяван като съветски разузнавач, проруски агитатор и другар на Путин. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР