Унгарският външен министър Петер Сиярто обвини в четвъртък Стокхолм, че

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто обвини в четвъртък Стокхолм, че
Коментари Харесай

Унгария се подиграва на Швеция заради закъсалата кандидатура за НАТО

Унгарският външен министър Петер Сиярто упрекна в четвъртък Стокхолм, че прави " нечестни и несправедливи " забележки по отношение на положението на демокрацията в Унгария, които съгласно него са " в несъгласие " с кандидатурата на Швеция да се причисли към военния съюз на НАТО, който Будапеща към момента не е утвърдил.

" Вие призовавате нашите парламентаристи да ратифицират Вашето присъединение към НАТО, до момента в който продължавате да ги обвинявате, като че ли са унищожили демокрацията в Унгария ", написа Сиярто в писмо до своя шведски сътрудник Тобиас Билстрьом, оповестено в X (бивш Twitter).

" Това несъгласие в този момент стана още по-силно и несъмнено не спомага за осъществяването на повдигнатото от Вас непрестанно искане ", предизвести министърът за аспирациите на Стокхолм към НАТО.

Унгария, която на Финландия към НАТО, се бави с одобряването на кандидатурата на Швеция за присъединение към военния блок в продължение на месеци, тъй като съгласно нея Стокхолм е подлагал на критика демократичните качества на страната.
 Ниска точка в връзките с Швеция стопират Унгария да я пусне в НАТО
Ниска точка в връзките с Швеция стопират Унгария да я пусне в НАТО

Будапеща желае от Стокхолм стъпки за повишение на доверието

След като Турция на срещата на върха във Вилнюс през юли, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че е получил уверения от унгарския министър председател Виктор Орбан, че страната му няма да продължи да се опълчва на участието на Стокхолм.

Три дни след срещата на върха във Вилнюс депутатът от Фидес и началник на комисията по външни работи на унгарското Народно заседание Жолт Немет внимателно алармира, че Народното събрание може да е подготвен да " стартира работа " по присъединението на Швеция " в средата на септември ".

Унгария е призовавана от Европейския съюз за упадъка на демокрацията в страната от години.

Миналия септември в отчет на Европейския парламент се споделя, че той се е трансформирал в " изборна автокрация ", до момента в който Европейската комисия е погълната от години в борба с националистическата партия Фидес за хипотетична корист с обществени средства за обогатяване на фигури, близки до ръководещата партия.
 Защо Турция и Унгария бавят Швеция за НАТО?
Защо Турция и Унгария бавят Швеция за НАТО?

Това заплашва ли сигурността на северното кралство?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР