Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че възстановяването на сътрудничеството между

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че възстановяването на сътрудничеството между
Коментари Харесай

Орбан не пропусна да блесне, използвайки оттеглянето на Меркел

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че възобновяване на съдействието сред европейските държавни управления ще изисква " гигантски старания ", откакто немският канцлер Ангела Меркел се пенсионира.

" Едно нещо е несъмнено: ерата на двусмислието и внезапната политика завърши с Меркел ", написа Орбан в, представен от известното издание Politico и прибавя: " Навлизаме в нова ера, ръкавиците към този момент са свалени ".
Съдът на Европейски Съюз: Унгария нарушава европейските правила със закона „ Стоп Сорос “
Унгария е нарушила разпоредбите на Европейски Съюз, като е приела закон през 2018 година, който заплашва всеки, който оказва помощ на търсещите леговище, с до едн...

Миграционната рецесия в Европа беше катализатор на раздор в връзките сред европейските страни, а в дъното X Орбан вижда Меркел, която си потегля тази година след 16 години на власт.

" Миграционната рецесия сама по себе си беше огромно тестване. Тя се трансформира в Рубикон, тъй като разкри дълбоките метафизичен, политически и прочувствени разлики сред нас по отношение на концепцията за нациите, за свободата и за ролята на Германия ", написа Орбан.

Той твърди, че " германците са на другия път на европейската цивилизация, към един тип постхристиянска и постнационална страна ". " Възстановяването на европейското съдействие ще изисква гигантски старания в ерата след Меркел ", счита Орбан.

Той разказа новата немска коалиция от социалдемократи, зелени и демократични свободни демократи като ляво държавно управление с " про-имиграционна, про-джендър, федералистка, прогерманска стратегия за Европа ".
Ще тръгне ли Унгария по стъпките на Англия за излизане от Европейски Съюз?
Унгарският проправителствен вестник „ Модяр Немзет “ постоянно се употребява като един тип лакмус - там се стартират тематики, по които...

Германия е главен вложител в стопанската система на Унгария и Обран не постоянно е бил толкоз отрицателно надъхан към Меркел, напомня БГНЕС. През 2019 година, след диалози с Меркел, той съобщи, че " не виждам на хоризонта никакво бъдещо събитие, което би могло да наруши германо-унгарските връзки ". Миналата година Орбан сподели, че се е опитал да убеди Меркел да не напуща поста си.

Критиците на Меркел постоянно я подлагат на критика, че е била прекомерно мека към Орбан, до момента в който е била на власт. А министър председателят е необятно упрекван в подкопаване на демократичните правила и институции в страната си.

Но и Орбан провокира рецензии с политическите си търсения, откакто беше заставен да се раздели с дясноцентристката Европейска национална партия и сътвори тесни връзки с крайнодесни водачи като французойката Марин Льо Пен и италианеца Матео Салвини, прибавя Politico.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР