Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че изборите за европейски парламент

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че изборите за европейски парламент
Коментари Харесай

Орбан: Очаквам европейските избори догодина да доведат до промени

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че изборите за европейски парламент следващата година може да доведат до смяна към нелиберална християндемокрация в Европейски Съюз, която да постави завършек на мултикултурализма, съобщи Ройтерс.

Десният националист Орбан, избран отново за трети следващ мандат през април, оглави съпротивата на източноевропейските страни против опитите на Европейски Съюз да накара страните членки да одобряват квотна система за разселване на бежанци и мигранти. Заедно с националистическото държавно управление в Полша, Орбан е в непрекъснат спор с Европейската комисия поради това, което Брюксел дефинира като ерозия на демократичните институции в някогашните комунистически страни от Източна Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейските избори през 2019 година ще бъдат решаващи за бъдещето на Европа, съобщи Орбан в годишната си тирада пред етнически унгарци в румънския град Байле Тушнад. Той акцентира, че западният политически хайлайф на Европейски Съюз не е съумял да отбрани блока от мюсюлманската имиграция и е време тези политици да си отидат. " Европейският хайлайф е очевидно нервозен ", акцентира Орбан пред стотици аплодиращи го последователи.

" Тяхната огромна цел е да трансформират Европа, да я отведат в една пост-християнска епоха, в епоха, в която нациите изчезват ", съобщи унгарският министър председател. " Този развой може да бъде подкопан на европейските избори ", добави той, наблягайки, че е " в наш интерес да спрем тази промяна ".

Изборите за европейски парламент би трябвало да покажат, че има опция на демократичната народна власт, която съгласно Орбан работи по недемократичен метод в Западна Европа, като не толерира различни възгледи.

" Християндемокрацията не е демократична...тя е нелиберална, в случай че щете ", съобщи унгарският министър председател. Той акцентира, че за разлика от демократичната народна власт, християндемокрацията отхвърля мултикултурализма и имиграцията, като в същото време е антикомунистическа и се застъпва за християнските полезности.

" Изправени сме пред огромен миг: споделяме сбогом не просто на демократичната народна власт, а на елита от 1968 година ", съобщи Орбан, визирайки интернационалната вълна от леви, демократични митинги, преобърнали в доста страни ръководещия закостенял ред.

Вчера Орбан приветства основаването от някогашния крайнодесен помощник на Доналд Тръмп - Стив Банън, на антиевропейска политическа групировка, наречена " Движението " за укрепване на националисткия, антиимигрантски избор на изборите за Екологичен потенциал следващата година.

Партията на Орбан " Фидес ", която води в изследванията на публичното мнение, също по този начин демонизира родения в Унгария американски милиардер Джордж Сорос и подкрепяните от него демократични филантропични организации. " Фидес " прокара закони, ограничаващи активността на групи от гражданското общество, които упреква в поощряване на противозаконната имиграция.

Орбан упреква Сорос в поощряване на всеобща имиграция, целяща да подкопае християнската европейска просвета, което милиардерът отхвърля, отбелязва Ройтерс.

Освен това Орбан построи топли връзки с Русия, която строи нуклеарна електроцентрала в Унгария. Премиерът нееднократно е подлагал на рецензии глобите на Европейски Съюз против Русия, наложени й след анексията на Крим през 2014 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР