Унгарският премиер Виктор Орбан обвини европейските ръководители, че се държат

...
Унгарският премиер Виктор Орбан обвини европейските ръководители, че се държат
Коментари Харесай

Орбан нарече ръководителите на ЕС колонизатори заради анти-ЛГБТ закона

Унгарският министър председател Виктор Орбан упрекна европейските ръководители, че се държат като " колонизатори " в рецензиите си към противоречивия закон, който се преглежда като ограничение на правата на ЛГБТ хората в тази страна, осведоми " Асошиейтед прес ".

Ръководителите на Европейския съюз разкритикуваха Орбан за закона по време на срещата си в Брюксел предходната седмица, а холандският министър председател Марк Рюте предложи на унгарския министър председател или да отстоява полезностите на Европейски Съюз, или да се отдръпна от 27-членния съюз.

Говорейки по държавното радио Орбан се опълчи на апелите за анулация на закона, който не разрешава " проявлението или популяризирането " на хомосексуалността или смяната на пола в телевизионни излъчвания, филми и стратегии за полово обучение на деца в учебните заведения.

" Те се държат като колонизатори ", настоя Орбан за своите критици от Европейски Съюз, като добави: " Те желаят да диктуват какви закони би трябвало да влязат в действие в друга страна, желаят да ни кажат по какъв начин да живеем живота си и по какъв начин да се държим. "

Той добави, че рецензиите били резултат от " неприятни рефлекси, породени от европейското им колониално минало ".

Унгарското дясно държавно управление - което е пред избори следващата година - упорства, че законът е нужен, с цел да подсигурява, че половото образование на деца под 18 години е единствената сфера на родителите.

Но групите за покровителство на ЛГБТ и високопоставени политици в Европа нахвърлиха законодателството с аргумента, че то жигосва половите малцинства и се стреми да задуши дискурса по отношение на половата ориентировка.

Миналата седмица ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен назова закона " позор " и изпрати писмо до Унгария с искане за изясняване на въздействието му върху главните права.

Ръководителите на 17 страни от Европейски Съюз подписаха взаимно писмо, осъждащо законодателството, и приканиха Европейската комисия да вземе Унгария пред Европейския съд по въпроса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР