Унгарският премиер Виктор Орбан настоява санкциите на ЕС срещу Русия,

...
Унгарският премиер Виктор Орбан настоява санкциите на ЕС срещу Русия,
Коментари Харесай

Орбан настоява за отмяна на санкциите срещу Русия, Макрон: Да не се огъваме пред шантажа

Унгарският министър председател Виктор Орбан упорства глобите на Европейски Съюз против Русия, които бяха въведени поради спора в Украйна, да бъдат анулирани най-късно до края на годината, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според проправителствения ежедневник " Модяр немзет " Орбан е декларирал, че наказателните ограничения във връзка с Москва са били " натрапени на европейците от брюкселските бюрократи ".

Орбан е споделил това през вчерашния ден вечерта на демонстрация на ръководещата партия Фидес в курортния град Балатоналмади, ситуиран на брега на езерото Балатон.

" Санкциите основават стопански проблеми, енергийна рецесия и инфлация ", е изтъкнал унгарският водач.

Виктор Орбан поддържа положителни връзки с съветския президент Владимир Путин, отбелязва ДПА. Въпреки това към този момент той поддържа глобите на Европейски Съюз против Русия. В същото време обаче той съумя да контракти изключение за страната си от петролното ембарго, което Европейски Съюз вкара против Москва.  

" Наш дълг е да не се поддаваме на шантажа на съветския президент Владимир Путин. "

Това пък съобщи френският държавен глава Еманюел Макрон, представен от Франс прес.

" Днес има една ескалация, подхваната от Русия, в няколко връзки: частичната готовност и тези войнствени изявления, тази опасност, която има за цел да сплаши или да подсети, че Русия е мощ, притежаваща (ядрени оръжия - бел.АФП) ", съобщи френският президент в изявление за телевизия Бе Еф Ем.

" В този подтекст е наш дълг да не се огъваме, с други думи да оказваме помощ на украинците по този начин, както го вършим, да пазят територията си, само че в никакъв случай да могат да атакуван Русия. Ние не сме във война с Русия ", акцентира Макрон.

Френският президент съобщи, че неговата страна е " рационална нуклеарна мощ " и отхвърли да преглежда хипотетични разновидности.

" Ние желаеме да реализираме резултата, към който се стремим през цялото време, Украйна да може да се опълчи, да възвърне суверенитета си, както и Украйна и Русия да се върнат на масата за договаряния ", добави той.

  
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР