Унгарският премиер Виктор Орбан Лидерът на парламентарната група на управляващата

...
Унгарският премиер Виктор Орбан Лидерът на парламентарната група на управляващата
Коментари Харесай

Унгария изключва конфликт с ЕК като полския


Унгарският министър председател Виктор Орбан

Лидерът на парламентарната група на ръководещата в Унгария партия ФИДЕС Гергей Гуяш сподели, че държавното управление възнамерява нови стимулиращи фискални ограничения, с цел да се поддържа икономическият напредък над 4 %, и изключи опцията за спор с Европейския съюз, сходно на Полша, поради върховенството на закона, отбелязва Ройтерс.

Категоричната изборна победа даде на ФИДЕС власт да трансформира всички закони, в това число конституцията.

Гуяш, който е новият шеф на канцеларията на Орбан, съобщи, че не се възнамеряват промени, които биха подкопали правосъдната самостоятелност.

" Ако има някакви промени, те няма да обиден конституционното условие за правосъдна самостоятелност ", сподели той.

По думите му увеличението на заплатите и мощният стопански напредък могат да оказват помощ на Унгария по-бързо да доближи западните витални стандарти. Според него обаче надали страната ще се причисли към еврозоната през идващите четири години.

" Засега множеството икономисти са съгласни, че ние би трябвало да влезем в еврозоната, когато достигнем 80-90 % от междинните витални стандарти в Европейски Съюз ", сподели Гуяш и означи, че сега Унгария е на 69 %.

" Би трябвало да се присъединим към еврозоната, когато това служи на ползите на унгарската стопанска система и жители ", съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР