Унгарският парламент прие поправка в конституцията, в която има ново,

...
Унгарският парламент прие поправка в конституцията, в която има ново,
Коментари Харесай

Унгарският парламент реши: Семейство има само с майка жена и баща мъж

Унгарският парламент одобри корекция в конституцията, в която има ново, по-стриктно, определение за семейство. Поправката бе  гласувана от мнозинството на ръководещата партия " Фидес " на премиера Виктор Орбан - 134 гласа " за ", 45 " срещу " и петима въздържали се.

Според новия текст дефиницията за семейство става: " съюз сред татко мъж и майка жена ". Семейството е " учредено на брака и връзките сред родители и деца ". Изрично е посочено, че " майката е жена, а бащата е мъж ". А също по този начин:  " Унгария пази правото на децата да се разпознават с рождения си пол и подсигурява, че тяхното образование е учредено на конституционната еднаквост на нашата нация и на полезностите на нашата християнска просвета ".

Освен това конституцията на процедура постанова и ефикасна възбрана върху осиновяването на деца от гей-родители. Според текста само женени двойки могат да осиновяват деца, а Унгария не позволява гей браковете. Несемейните ще би трябвало да получат особено позволение от министъра по фамилните въпроси, в случай че желаят да осиновят дете.

Досега гей или лезбийски двойки можеха да осиновяват деца, като кандидатства единствено единият от двамата като настрана лице.

Партията " Фидес " се афишира в отбрана на консервативните християнски полезности и води акция против правата на ЛГБТ общността.

Наскоро обаче ръководството на Виктор Орбан беше разтърсено от скандал, когато дългогодишният евродепутат Йожеф Сайер - един от създателите на текста, че бракът е единствено сред мъж и жена - беше заловен от полицията в Брюксел до момента в който се пробва да избяга от гей празненство. Сайер подаде оставка и от Европейския парламент, и от " Фидес ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР