Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че ще посети бившия президент

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че ще посети бившия президент
Коментари Харесай

Орбан отива при Тръмп във Флорида: Той е единственият шанс за прекратяване на войната в Украйна

Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че ще посети някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Флорида идната седмица и дефинира възможното завръщане на Тръмп на президентския пост като " единствения сериозен късмет " за преустановяване на войната в Украйна, съобщи Анадолската организация.

В речта си на Дипломатическия конгрес в Турция Орбан също по този начин допусна, че възможното завръщане на Тръмп в Белия дом може да помогне за преустановяване на спора в Газа.

Унгарският министър-председател уточни, че в противоположен случай войната сред Украйна и Русия ще бъде дълга.

Завръщането на Тръмп " е причина за същински и бърз мир на европейския континент ", добави той.

Коментирайки войната в Газа, Орбан сподели, че Тръмп " схваща " този спор.

" Той направи нещо, което сътвори вяра - сподели Орбан във връзка със съглашението Авраам, което имаше за цел да възстановява връзките сред Израел и страните от Персийския залив.

Орбан и Тръмп са дългогодишни съдружници и някогашният американски президент постоянно го хвали в предизборните си речи.

Двамата се срещнаха през август 2022 година в Бедминстър, Ню Джърси, в голф клуба на Тръмп, когато Орбан пътува до Съединени американски щати, с цел да взе участие в Конференцията за консервативно политическо деяние (CPAC) в Тексас.

През април 2023 година, когато бяха повдигнати обвинявания по първото от четирите наказателни каузи на Тръмп, Орбан разгласява обръщение в негова поддръжка, в което го приканва да " продължи да се бори ". В началото на 2022 година Тръмп акцентира, че оказва " цялостна поддръжка " на акцията за преизбиране на своя маджарски сътрудник през същата година, напомня БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР