Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто Унгария потвърди, че

...
Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто Унгария потвърди, че
Коментари Харесай

Блокираните на австрийската граница българи ще бъдат пропуснати транзитно през Унгария

Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто Унгария удостовери, че след гледище на българския и румънския му сътрудник Унгария ще разреши довечера еднократен пренос на румънски и български жители, блокирани в Австрия.

По-рано в София външният министър Екатерина Захариева заяви, че на границата сред Унгария и Австрия има към 30 км опашка на австрийска територия. По думите ѝ след диалог с министъра на външните работи на Унгария, се чака към 21 часа довечера да бъде пропусната колоната на струпали се коли и рейсове. Те ще бъдат ескортирани, сподели Захариева.

Австрийският вътрешен министър също удостовери, че ще бъде основан филантропичен кулоар за румънците и българите, чакащи на границата с Унгария.

Блокираните жители на България и Румъния ще би трябвало да преминат по избран директен маршрут, откакто от през днешния ден Унгария затвори границите си за задгранични пасажери и разрешава единствено на маджарски жители да влизат в страната.

Унгарското държавно управление сподели, че българите, които се завръщат в страната си през Румъния, могат да минат директно през Унгария сред 20 ч. и 23 ч. по Гринуич (между 22 ч. българско време през днешния ден и 1 ч. българско време утре) по коридора, отворен за товарните коли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР