Унгарският министър на външните работи и на външната търговия Петер

...
Унгарският министър на външните работи и на външната търговия Петер
Коментари Харесай

Сиярто: Ще получаваме руски газ през България, няма да има спиране

Унгарският министър на външните работи и на външната търговия Петер Сиярто заяви, че е получил уверението от своите български сътрудници, че страната му ще продължава да получава съветска газ.

" Аз персонално разговарях с представителите на " Газпром ", както и с моя български сътрудник. " Газпром " е заплатил на България директната такса за газ. Няма никакви разногласия сред " Газпром " и България по отношение на превозването на газ. По този метод снабдяването на Унгария с газ продължава да бъде несъмнено ", сподели Сиярто.

Дипломатът заяви, че " всеки ден от Турция, през България и Сърбия в Унгария влизат безпроблемно 10 млн. куб.м. природен газ, по този начин както е контрактувано с съветския снабдител ". Сиярто разясни, че Унгария получава всеки ден съветска газ и от Австрия /14 млн.куб.м./ и от Словакия /6–9 млн.куб.м/.

" Няма проблеми и с доставката на съветска газ през петролопровода " Приятелство ", през който Унгария от Русия получава всекидневно сред 19 000 и 20 000 тона гориво. Унгарският външен министър заяви, че страната му няма да вкарва никакви други европейски рестриктивни ограничения в региона на енергетиката, които може да застрашат сигурността при доставката на енергийни артикули, както на Унгария, по този начин и някоя друга европейска страна, заяви БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР