Унгарският лекарствен регулатор е дал предварително одобрение на руската ваксина

...
Унгарският лекарствен регулатор е дал предварително одобрение на руската ваксина
Коментари Харесай

Унгария одобри руската Спутник V и ваксината на АстраЗенека

Унгарският лекарствен регулатор е дал авансово утвърждение на съветската ваксина „ Спутник V “ и имунизацията на английската компания „ АстраЗенека “ и Оксфордския университет, без да чака решение на равнище Европейски съюз, заяви шефът на кабинета на премиера Виктор Орбан, съобщи Ройтерс

Външният министър Петер Сиярто пътува за Москва за диалози за доставки на ваксина против коронавирусната зараза, сподели Гергели Гуляш. Сиярто съобщи по-рано тази седмица, че при утвърждението „ Спутник V “ може да бъде подписан контракт и Унгария да получи огромна доставка от имунизацията.

Русия подаде в сряда поръчка за регистрация на имунизацията „ Спутник V “ от Европейската организация по медикаментите. „ АстраЗенека “ го направи по-рано и чака на 29 януари решение на регулаторния орган.

Правителството на Виктор Орбан остро подлагаше на критика Европейски Съюз за бавната покупка и доставка на ваксини, което забавяло икономическото възобновяване.

Миналата седмица бе оповестено, че е реализирано съглашение с китайската „ Синофарм “ за покупка на нейната ваксина, която още не е утвърдена за потребление.

Към 20 януари в Унгария са имунизирани 138 584 души сочат данни на уеб страницата Our World in Data, който следи имунизирането и е обвързван с Оксфордския университет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР