Унгарски финансови институции и телекомуникационна инфраструктура са били ударени от

...
Унгарски финансови институции и телекомуникационна инфраструктура са били ударени от
Коментари Харесай

Унгария преживя една от най-тежките хакерски атаки

Унгарски финансови институции и телекомуникационна инфраструктура са били ударени от мощна хакерска атака в четвъртък от компютърни сървъри, намиращи се в Русия, Китай и Виетнам, заяви телекомуникационната компания Magyar Telekom, представена от Reuters.
Случилото се е така наречен разпределена офанзива за отвод на услуга (distributed-denial-of-service, DDoS), при която хакерите пробват да претоварят дадена мрежа посредством извънредно огромен размер на трафика на данни и по този начин да я сковават.
 Хакнало ли е съветското ГРУ имейли на Меркел? Хакнало ли е съветското ГРУ имейли на Меркел?
Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че има " солидни доказателства " за " скандални " съветски хакерски опити, ориентирани против нея и прави...
Обемът на офанзивата е бил 10 пъти над нивата на нормалните DDoS офанзиви, съобщи компанията. " Това значи, че става дума за една от най-големите хакерски офанзиви в Унгария въобще, както по мярка, по този начин и по трудност ", допълват от телекома.
" Руски, китайски и виетнамски хакери пробваха да извършат DDoS офанзива против маджарски финансови институции, само че те пробваха да претоварят и мрежите на Magyar Telekom ", уточни компанията.
Атаката е била на няколко талази, нарушила е работата на някои финансови институции и е провокирала спирания на услугите на Magyar Telekom в някои региони на Будапеща, след което е била отблъсната от компанията.

 Използва ли Турция хакери на държавно равнище за лични цели? Използва ли Турция хакери на държавно равнище за лични цели?
Зад последните хакерски офанзиви против гръцки, кипърски и иракски държавни организации и организации стоят хакери, защитаващи турски инт...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР