Вътрешният министър отчете 75% спад на мигрантския поток от към

...
Вътрешният министър отчете 75% спад на мигрантския поток от към
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Отчита се 75% спад на мигрантския поток на българо-турската граница

Вътрешният министър регистрира 75% спад на мигрантския поток от към българо-турската граница, съобщи БНР.

" Това е резултат на подхванатите от министерството сложни ограничения за защита на държавната граница и засиления разговор с турската страна като все още обстановката с незаконната миграция е овладяна, " уточни още той.

По думите на Калин Стоянов: За последното денонощие имаме 187 опита за незаконно влизане на лица от трети страни. Сравнено със същата дата предходната година – те са 1028. Около 19 хиляди са нелегално опиталите да преминат българо-турската граница от началото на годината досега. За съпоставяне за същия интервал предходната година – те са 73 000. "

Министър Стоянов бе в Царево. Най-югоизточната българска община е хазаин на самодейността Български туристически награди, която се организира за шеста поредна година в партньорство с Министерството на туризма.  

Мотото на събитието е " България – сигурна дестинация “, обръщение за взаимните старания на министерствата на вътрешните работи и на туризма да дават сигурна среда както на туристите, избрали България като място за отдих, по този начин и на жителите на морските общини.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР