Унгарската футболна федерация (MLSZ) предизвика скандал, след като призова привържениците

...
Унгарската футболна федерация (MLSZ) предизвика скандал, след като призова привържениците
Коментари Харесай

Заради политически символи: Унгария предизвика напрежение преди футболни мачове

Унгарската футболна федерация (MLSZ) провокира скандал, откакто прикани последователите на националния тим да носят знамена на в домакинските мачове на отбора в Будапеща. В рамките на два дни това се трансформира в огромен скандал и провокира ответна реакция от Румъния, защото в картата влизат и нейни територии

Първоначално от унгарската федерация обявиха, че са получили разрешение от Европейската футболна асоциация (), както и от организацията за битка с дискриминирането (FARE), само че в четвъртък се поправиха, добавяйки, че решението е еднолично.

Споменаването на Велика Унгария е за повторно в границите на няколко месеца. През ноември 2022 година министър председателят, на който е изобразена картата на Велика Унгария.

В четвъртък вечер унгарският народен отбор приема Естония в другарски мач, а на 27 март (понеделник) е хазаин на в европейска подготовка.

От УЕФА взеха отношение по въпроса, изпращайки отговор до Румъния, която се почувства наранена.

" УЕФА в никакъв случай не е одобрявала потреблението на такива флагове и транспаранти. Присъствието на такива знаци на стадионите може да докара до налагане на дисциплинарни наказания. Унгарската футболна федерация беше съответно осведомена и посъветвана да предприеме нужните ограничения, с цел да избегне наличието на тези флагове на стадионите по време на мачове ", гласи отговор на европейската федерация.

Велика Унгария е политическа концепция за връщането границите на страната преди 1918 година Трианонският контракт, който подписват съдружниците с Кралство Унгария в Първата международна война през 1920 година, се счита в страната за огромната национална злополука. Тогава кралството, прекратило едвам две години по-рано съюза си с Австрия, губи две трети от териториите си - земи в днешна Румъния, Сърбия, Словакия, Хърватия, Словения и Украйна.

В последна сметка не е ясно дали от УЕФА няма да стартират следствие при проявление на флаговете на трибуните.

Спазват ли се разпоредбите

От унгарска страна обаче се придържат към това, че развяването на сходни знамена не е наказуемо и не нарушава никакви правила. В изказване в формалния уебсайт на MLSZ се споделя, че федерацията е потърсила отговор от УЕФА и FARE, а също по този начин е дала и подробна информация.

" За страдание обстановката беше разбрана неправилно и в някои случаи изтълкувана погрешно ", пишат от унгарската федерация и изясняват предходното си изказване.

Az MLSZ az UEFA és a FARE írásos nyilatkozata alapján úgy ítéli meg, hogy álláspontját a szervezetek érdemben nem vitatták és nem cáfolták, ezért a szövetség az általa előírt feltételeknek megfelelő drapériát beengedi a következő két mérkőzésre.
— MLSZ (@MLSZhivatalos)

" Ние сме срещу всякаква форма на дискриминация. Доколкото ни е известно, само Румънската футболна федерация (FRF) е интерпретирала обстоятелствата от своя позиция, едностранно и евентуално с лимитирана информация ", прибавят от Унгария и регистрират, че не е редно Румъния да преценя решения, взети от други страни.

Унгарската футболна федерация удостоверява решението си да позволява почитатели с знамена на Велика Унгария на трибуните в Будапеща. " MLSZ ще почете единството на стотици хиляди маджарски почитатели. "

На процедура от федерацията се базират на решение на УЕФА и ФИФА да не постанова наказания. През септември 2022 година в от Лигата на нациите в Будапеща на трибуните още веднъж имаше знамена с картата на Велика Унгария. След в началото следствие през ноември Етичната комисия на УЕФА приключи производството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР