Унгария заяви, че затваря транзитните зони на южната си граница

...
Унгария заяви, че затваря транзитните зони на южната си граница
Коментари Харесай

Унгария затваря транзитните зони за търсещите убежище по границата със Сърбия

Унгария съобщи, че затваря директните зони на южната си граница със Сърбия, където са държани претенденти за леговище, до момента в който се преглеждат молбите им за приемане на протекция.

В резултат на това към 280 претенденти за леговище ще бъдат преместени през днешния ден в приемни центрове в страната, сподели началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан - Гергей Гуяш, само че не посочи какъв брой дълго ще останат там и какво ще се случи с тях.
Австрия отваря гранциите с Унгария, Словакия и Чехия на 15 юни Това е поредна стъпка към разхлабване на противоепидемичните ограничения
В бъдеще хората, които желаят леговище в Унгария, ще би трябвало да внесат молбите си в маджарски дипломатически задачи.

Правителственото решение бе взето, откакто Съдът на Европейски Съюз постанови предходната седмица, че държането на претенденти за леговище в директни зони се равнява на „ задържане “, каквото се разрешава за оптимален интервал от четири седмици.
Опозицията в Унгария: Свободата на словото е под опасност Действията на унгарското държавно управление бяха неведнъж подложени на критика от евродеуптати
„ Унгарското държавно управление не е според със правосъдното решение, считаме го за заплаха за европейската сигурност, само че като страна членка на Европейски Съюз изпълняваме всички правосъдни решения “, сподели Гуяш на онлайн брифинг.

Решението е последният конфликт сред управляващите на Европейски Съюз и държавното управление на премиера Виктор Орбан, който подхваща твърди дейности във връзка с имиграцията.

Двата лагера в директната зона, в които хората се държат в контейнери за транспорт зад ограда от бодлива тел по сръбската граница, бяха наказани от групите за права като безчовечен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР