Унгария ще задължи банките, телекомуникационните компании, големите търговски вериги, застрахователните

...
Унгария ще задължи банките, телекомуникационните компании, големите търговски вериги, застрахователните
Коментари Харесай

Орбан: Унгария налага извънредни данъци на банки и компании

Унгария ще задължи банките, телекомуникационните компании, огромните търговски вериги, застрахователните компании, енергийните компании и самолетните компании да внасят " забележителна част от спомагателните си облаги " в държавния бюджет.

Това съобщи министър председателят Виктор Орбан във видео, оповестено на страницата му във Facebook.

Орбан сподели, че банките и фирмите, които се възползват от актуалната сложна обстановка на фона на войната в Украйна и възходящите цени, ще би трябвало да влагат в подсилване на унгарската войска и във скица за финансиране на сметките за електричество на семействата. Допълнителният налог ще се ползва през настоящата и 2023 година

„ Очакваме тези, които вършат спомагателни облаги в тази обстановка, ще допринесат за разноските “, сподели той.

Орбан не посочи размера на целевите доходи от новите ограничения, като означи, че цялостните детайлности ще бъдат оповестени в четвъртък.

„ Задължаваме банки, застрахователи, огромни търговски вериги, енергийни и търговски компании, телекомуникационни компании и самолетни компании да заплащат забележителна част от спомагателните си облаги в два държавни фонда “, сподели Орбан.

Те ще финансират разноските за компенсиране на семействата за по-високи цени на силата и издръжката на армията.

Това не е първият път, когато Орбан постанова спомагателни налози на банки и други браншове, с цел да запълни дупките в държавния бюджет. Той предприе сходна стъпка след финансовата рецесия и през 2010 година таксува банки, търговски сдружения и енергийни компании. Това оказа помощ за понижаване на недостига, само че подкопа доверието на вложителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР