Унгария ще ратифицира присъединяването на Швеция към НАТО тази пролет.

...
Унгария ще ратифицира присъединяването на Швеция към НАТО тази пролет.
Коментари Харесай

Унгария ще одобри присъединяването на Швеция в НАТО през пролетта, обяви Орбан

Унгария ще ратифицира присъединението на Швеция към НАТО тази пролет. Това съобщи премиера на страната Виктор Орбан в речта си по отношение на положението на страната. Той добави, че 20 години участие са научили Будапеща да не се осланя на Европейския съюз.

Херметично затворен зад черни кордони, елитът на Унгария се събра, с цел да чуе годишната тирада на премиера Виктор Орбан за положението на страната. Те чакаха той да покаже нова посока след най-големия и мъчителен скандал през последните 14 години на ръководство, предава Габор Танак от Euronews Унгария.

Орбан разяснява и оставката на президента Каталин Новак. Той съобщи, че този неин ход е верен, само че цялата обстановка е огромна загуба за страната. Решението на Новак да помилва мъж, наказан за педофилия, провокира сериозен отзив и митинги в страната.

„ Огромното болшинство от унгарците не одобри помилването, което тя даде. А най-красивата и най-трудната задача на президента е да резервира националното единение “, съобщи унгарският министър председател.

Орбан още веднъж обрисува Унгария като сполучлива, динамична страна с огромни проекти, спъвани само от неприятните решения на Европейски Съюз и от опозицията, която предава унгарската идея.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР