Унгария реши да допусне туристи от трите си източноевропейски съседки

...
Унгария реши да допусне туристи от трите си източноевропейски съседки
Коментари Харесай

Унгария остава отворена за тези туристи

Унгария реши да допусне туристи от трите си източноевропейски съседки - Полша, Чехия и Словакия, да влизат в страната със неотдавнашен отрицателен тест за корнавирус, съобщи " Ройтерс ", като цитира министерството на външните работи.

В Унгария от началото на пандемията има над 6000 доказани случая на COVID-19. Миналата седмица Унгария предизвести, че ще затвори границите си за чужденци от през днешния ден, с цел да предотврати увеличение на случаите на ковид. Прибиращите се маджарски жители могат да излязат от 14-дневна карантина, единствено в случай че дадат два отрицателни теста за ковид.

Но след диалози с чешкия министър председател Андрей Бабиш, унгарският министър председател Виктор Орбан се съгласи да разреши влизането на чешки жители, които към този момент са резервирали почивки в Унгария за септември. Облекчението след това беше разширено и за Полша и Словакия, заяви късно нощес външното министерство в Будапеща. Посетителите, идващи в Унгария, ще би трябвало да показват негативен тест за ковид най-вече отпреди пет дни, което съгласно Будапеща дава задоволителни гаранции за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР