Унгария разполага с достатъчен брой национални въоръжени сили, така че

...
Унгария разполага с достатъчен брой национални въоръжени сили, така че
Коментари Харесай

Шефът на унгарското МО смята за неуместно разполагането на допълнителни сили на НАТО в страната

Унгария разполага с задоволителен брой национални въоръжени сили, тъй че разполагането на спомагателни елементи на НАТО на територията на страната не е целесъобразно, сподели унгарският министър на защитата Тибор Бенке.

Бенке в ефира на унгарската радиостанция InfoRádió означи, че както Съединени американски щати, по този начин и НАТО договарят с всички страни по източната граница на Северноатлантическия алианс и/или граничещи с Украйна или Русия по въпроса дали е правилно, че Съединените щати водят договаряния за разполагането на бойни елементи на НАТО, в това число с Унгария, написа РИА Новости.

„ В същото време нашата позиция е, че в сходство с първичната конфигурация на „ Програмата за развиване на защитата и въоръжените сили “ Унгария към този момент е основала такава национална мощ, формирала подобен народен капацитет, че в актуалната обстановка няма потребност да се разчита на непознати въоръжени сили и елементи. Ние се движим по-нататък по този път, тъй че в този момент, в сегашната обстановка, не считаме за оправдано и не пожелаваме тук да бъдат ситуирани спомагателни сили на НАТО “, добави той.

В същото време Бенке акцентира, че Унгария от дълго време е подкрепяла желанието на прилежащата страна да стане член на алианса. „ Но тогава Украйна излезе против унгарците, живеещи в Закарпатието, и се държеше недопустимо за алианса. След това държавното управление заема позицията, че Украйна към момента не е подготвена да се причисли, не дава отговор на упованията на НАТО. Разбира се, последния път персонално споделих на министъра на защитата на Украйна, че можем още веднъж да приказваме по този въпрос, в случай че на закарпатските унгарци се дават същите права, които предоставяме на украинскоговорящите хора, живеещи в Унгария “, сподели министърът.

По-рано евродепутатът Тиери Мариани изясни за какво Западът популяризира клюки за съветската " инвазия " в Украйна.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР