Унгария разкри план за терористична атака по време на предстоящото

...
Унгария разкри план за терористична атака по време на предстоящото
Коментари Харесай

Унгария разкри терористичен план за Евро 2020

Унгария разкри проект за терористична офанзива по време на идното европейско състезание по футбол (11 юни - 11 юли). От антитерористичния отдел на унгарската полиция оповестиха, че са задържали мъж, който се е показал за ислямист и е признал, че обмислял терористичен акт против значими обекти, в това число и стадион " Пушкаш Арена ". На него би трябвало да се изиграят четири мача от Евро 2020: Унгария - Португалия, Унгария - Франция, Португалия - Франция и един 1/8-финал.

Арестуваният в град Кечкемет е бил 21-годишен маджарин, студент в университета в Будапеща, разказан като " най-обикновен човек ". Началникът на антитерористичния отдел на националната полиция Янош Хайду съобщи пред медиите, че мъжът е декларирал, че е ислямист, като е употребил интензивно уеб сайтове, свързани с групировката " Ислямска страна ", на които е имало указания за терористични офанзиви. От полицията оповестиха още, че арестуваният е трябвало да направи самоделна бомба и да я употребява по време на скорошно всеобщо събитие в Будапеща или друго място в Унгария. Имало е и вид той да се вреже с автомобил в навалица от хора. Според в. " Маджар Немзет "  основната мишена била точно стадион " Пушкаш Арена ".

Съдът към този момент разпореди мъжът да остане в предварителния арест. Бетина Баголи, представител на прокуратурата в Будапеща, откъдето е издадена заповедта за арест на обвинения, към този момент не удостоверява, че терористът е целял да извърши офанзивата точно на националния стадион.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР