Унгарецът Шаоан Лю спечели титлата в спринта на 500 метра

...
Унгарецът Шаоан Лю спечели титлата в спринта на 500 метра
Коментари Харесай

Унгарец с китайски произход спечели титла в шорттрека

Унгарецът Шаоан Лю завоюва купата в спринта на 500 метра при мъжете по шорттрек на зимната олимпиада в Пекин. 23-годишният Лю, чийто татко е китаец, водеше от началото до края и финишира за 40.338 секунди. Той към този момент има три медала от Пекин след бронзовите на 1000 м и със смесената щафета. 

Сребърното отличие взе Константин Ивлиев от Руския олимпийски комитет с 40.431 секунди. Канадецът Стивън Дюбоа, който продължи на финала след съдийско решение, финишира трети с 40.669 секунди и взе втори орден след среброто на 1500 метра. 
Финал " А " изненадващо мина пред представители на мощните школи на Китай и Република Корея. Защитаващият купата си и международен рекордьор Дацзин У от Китай отпадна на полуфиналите и взе участие във край Б, където приключи първи с 41.157 секунди. Олимпийският първенец на 1000 метра Цзъвей Жън (Китай) също не съумя да се класира за полуфиналите в спринта. Сребърният медалист на 500 метра от Пьончан 2018 Де-хеон Хуан (Република Корея) беше дисквалифициран във втора полуфинална серия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР