Унгарецът Фабиан Марожан се надява да стигне възможно най-далеч в

...
Унгарецът Фабиан Марожан се надява да стигне възможно най-далеч в
Коментари Харесай

Марожан: Искам да завърша сезона с възможно най-добро представяне в София

Унгарецът Фабиан Марожан се надява да стигне допустимо най-далеч в шампионата по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562815 евро.

Дебютантът в българската столица Марожан по-рано през днешния ден отстрани първенеца от 2016 година и някогашен номер 9 в света Роберто Баутиста Агут (Испания) с 6:3, 3:6, 7:6(4) и доближи до втория си четвъртфинал в Тура на АТП.

" Започнах доста добре в първия сет и продължих мощната си игра и при започване на втория. Но след това пропуснах някои шансове, поради което може бе се поразколебах душевен. В същото време той заигра доста добре, съумя да ме пробие и да вземе втория сет. След това в третия на два пъти изоставах с пробив, само че се веселя, че стигнах до поврат. При 5:4 имах три следващи мачбола на негов сервис, само че не се възползвах. Признавам, че това ме ядоса и в случай че не бях спечелил по-късно, щях са си счупя ракетата. Но в никакъв случай не е елементарно да завършиш мач, изключително против някогашен състезател от топ 10  като него. В тайбрека още веднъж се поуспокоих и си споделих, че би трябвало да бъда нападателен. Поведох с 5:0, а по-късно получих късмет да затворя мача при моето подаване и го направих, поради което съм доста благополучен ", сподели Марожан, който е 62-и в международната класация сега.

За място на полуфиналите той ще се изправи против поставения под номер 3 и 28-и в класацията на АТП Ян-Ленард Щруф (Германия).

" През предишния сезон се срещнахме на " Чалънджър " в Братислава и изиграх доста мощен мач против Щруф (б.а. Марожан печели с 7:6(5), 3:6, 6:2). Надявам се още веднъж да съумея да се показва добре против него. Радвам се, че съм в София и имам опция да играя тук. Ще се опитам да играя допустимо най-добре и да печеля на следващия ден, с цел да продължа колкото се може по-напред ", сподели Марожан.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР