Умората през зимата е едно почти постоянно състояние. Тя се

...
Умората през зимата е едно почти постоянно състояние. Тя се
Коментари Харесай

5 начина да преборим умората през зимата

Умората през зимата е едно съвсем непрекъснато положение. Тя се дължи както на климатичните условия, които ни затрудняват, по този начин и на психични фактори като настройката, че е зима, че е студено, че денят е пай. Всичко това се отразява отрицателно на организма ни и по тази причина е значимо да знаем по какъв начин да противодействаме.

Изпитвате очевидна липса на сила, настроението ви е близо до нулата и сте склонни към сълзи, пишат от edna.bg. Сутрин ставате от леглото по-трудно от нормално, в никакъв случай не сте жадували повече за въглехидрати и не можете да се сетите за нищо по-лошо от това да излезете на открито и да поддържате връзка с други хора. Ако някоя от тези трендове ви звучи познато, може би просто изпитвате последствията от сезонното афективно разстройство (или САП, както е известно също).

САП е подбуден от късите, тъмни дни на есенните и зимните месеци, по време на които изпитваме надалеч по-малко излагане на слънчева светлина. Смята се, че хипоталамусът на мозъка ни (центърът на нервната система) не е задоволително подтикван, което води до дисбалансиран сън, поради хормона мелатонин (който е прекалено много – задейства се от тъмнината) и хормона на щастието серотонин (който е прекомерно малко). Има няколко лесни метода обаче, с които да преборите тази изнемощялост.

Здравословна диета
Може да звучи явно, само че яденето на добре уравновесена, питателна диета е от значително значение, с цел да помогнете на тялото си да се върне към най-хубавата си форма. Знаем, че тялото ви копнее за въглехидрати и захар, само че консумирането на такива храни просто ще докара до повече предпочитание, с помощта на последващото намаление на кръвната захар. Става дума за яденето на верния тип въглехидрати: такива, които въздействат по-малко на равнищата на кръвната захар. Помислете за богати на фибри плодове като банани и ябълки, ядки, фасул, пълнозърнести храни и зеленчуци като броколи и зелени салати. Добавете и богати на протеини храни, с цел да си помогнете да отблъснете желанието за захар.

Набавете си витамин D
„ Приемът на добавка с витамин D е от значително значение “, споделя диетологът Розмари Фъргюсън за Vouge. „ Трябва да търсите добавки с високо наличие на витамин D, защото през зимата получавате доста малко дневна светлина и слънце. “

Разходка в гората
Комбинирането на слънчева светлина – или просто естествена светлина – с разходка на открито може да направи чудеса за вашето въодушевление. А по този начин и насърчавате тялото си да се увеличи производството на витамин D, извличайки доста изгоди от природата, които проучвания са посочили, че могат да понижат напрежението, тревогата и високото кръвно налягане. Опитайте и да прекарате малко време на открити пространства в границите на два часа след ставане, с цел да сте в положително състояние за идния ден. Ако сте затворени в офис през по-голямата част от деня, уверете се, че се възползвате оптимално от всички почивки и се пробвайте да се позиционирате покрай прозорците, с цел да получавате допустимо най-вече светлина.

Упражнения, извършения, извършения
Казват, че в случай че лекарите биха могли да го предпишат, упражненията биха били наложителни по всички наставления. Карайки сърцето да забърза ритъма си, задействате производството на ендорфини, повишаващи настроението, спомагате за отпущането на тялото и мозъка. Освен това, в случай че го комбинирате с природата, имате най-хубавата рецепта за здраве и въодушевление.

Опитайте йога
„ Проучване от 2008 година на Международния вестник по йога терапия откри, че възстановителните йога пози, комбинирани с визуализация и работа с дишането, могат да оправят настроението и да дадат същинско възприятие за овластяване “, споделя ръководителят на йога терапия Джени Уилкинсън Прист. „ Йогата като цяло може да помогне на хората, страдащи от САП, да видят, че тяхната тревога и горест ще премине и че това не са непрекъснати положения на съзнанието. Виждайки, че това е краткотрайно, дава на хората чувство за независимост, персонална увреност и баланс. “ Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР