Умишлено върви саботаж срещу машинното гласуване в България. Авторите му

...
Умишлено върви саботаж срещу машинното гласуване в България. Авторите му
Коментари Харесай

Симеон Славчев, ПП МИР: Умишлено върви саботаж срещу машинното гласуване

Умишлено върви бойкот против машинното гласоподаване в България. Авторите му са партиите на статуквото, само че този сюжет е жертван на крах. Това съобщи ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев в предаването " Добро утро, Северозапад " в новинарския портал " Медия Северозапад ". Той прикани жителите да не се опасяват и да не се поддават на операциите на партиите от властта какъв брой е рисково машинното гласоподаване и по какъв начин може да докара до закъснение на изборния развой.
" Преци 2 години политическа партия МИР беше първата, която настоя машинното гласоподаване да бъде въведено на 100 %. Направихме цивилен митинг пред Министерският съвет с палатков лагер. Управляващите тогава взеха решение то да бъде съчетано с хартиената бюлетина, което докара до още по-голям безпорядък в изборния развой и смяна на вота на българските жители. Нито Министерският съвет, нито ЦИК започнаха никакви дейности за образование и за осведомителна акция. Близо 25 % от жителите гласоподаваха машинно, само че аз съм сигурен, че този % щеше да бъде надалеч по-голям с една такава акция и по тази причина ние планираме да създадем това ", съобщи още Симеон Славчев.
Той посочи, че Политическа партия МИР ще показа онлайн платформа, в която ще се изясни всичко за машинното гласоподаване. Представители и доброволци на партията ще посетят и българските градове с машина за гласоподаване и ще обяснят на всеки жител всички належащо за гласуването без хартиена бюлетина. Той посочи, че машинното гласоподаване е надалеч по-безопасно и по този метод изборният развой няма по какъв начин да бъде манипулиран.
" Гражданите не би трябвало да изпитват боязън от операциите на партиите на властта, които разправят какъв безпорядък щял да стане и до какво ще докара това закъснение. Ние направихме един опит по времето на нашия митинг. Тогава на една 75-годишна жена й лиши 40 секунди да гласоподава. Тази операция би трябвало да спре, тъй като тя вреди на целия избирателен развой. Умишлено върви бойкот за машинното гласоподаване, тъй като това е сигурен метод за почтени избори ", съобщи още водачът на Политическа партия МИР.
 Симеон Славчев: Машинното гласоподаване няма дa докара до закъснение в секциите Симеон Славчев: Машинното гласоподаване няма дa докара до закъснение в секциите
Машинното гласоподаване няма да докара до закъснение на изборния развой, тъй като лишава не повече от 30-40 секунди. Това съобщи ръководителят н...
Симеон Славчев посочи, че изборите в България се фалшифицират и по тази причина Политическа партия МИР е подкрепена от необятна мрежа от цивилен и неправителствени организации за осъществяване на обучителната и осведомителна акция. Машиното гласоподаване има и четворна отбрана от нарушавания.
Машината за гласоподаване не е обвързвана с интернет. Тя няма по какъв начин да се хакне. В нея вътре има хард диск, в които се складира информацията. Тя има и флаш памет, където се съхранява и изборния протокол. Тя издава хартиена бюлетина и машинен протокол, което ще спести на секционните комисии часове и най-важното - няма по какъв начин да се манипулира ", посочи ръководителят на Политическа партия МИР.
Той заяви, че в България невалидните бюлетини са 5%, което подрежда страната ни на едно от челните места в Европа по изборни нарушавания.
" При машинния протокол няма индивидуален фактор, няма човешка интервенция и по тази причина той няма по какъв начин да бъде манипулиран ", добави още водачът на Политическа партия МИР.
 
 Партия МИР започва онлайн платформа за образование на машинно гласоподаване Партия МИР започва онлайн платформа за образование на машинно гласоподаване
Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) започва онлайн платформа за образование и осведомителна акция на машинното гласоподаване. Чрез сп...
Симеон Славчев разяснява, че чака почтени избори с висока изборна интензивност. Той заяви, че Политическа партия МИР ще се яви независимо на изборите и това е част от поредната политика на партията.
 
" На предходните избори пуснахме кранчето да изтече мръсната вода. Промяната в България идва и този развой е необратим ", съобщи още Симеон Славчев.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР