Умишлено бави краят на процеса, смятат обвинителите Николай Русинов-Чеци, подсъдим

...
Умишлено бави краят на процеса, смятат обвинителите Николай Русинов-Чеци, подсъдим
Коментари Харесай

Чеци се отказа от адвокатите си пред ВКС

Умишлено бави краят на процеса, считат обвинителите

Николай Русинов-Чеци, обвиняем за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през 2011 година, се отхвърли от юристите си пред последната инстанция по делото. Той изиска да бъдат позволени други бранители, тъй като по думите му магистратите от Върховния касационен съд (ВКС) “извиват ръцете ” на упълномощените от него Иво Найденов и Асен Михайлов.

На първа инстанция – Софийски градски съд, Чеци получи пожизнен затвор, само че Софийският апелативен съд понижи наказването на 19 години зад решетките и по този начин делото стигна до Върховен касационен съд. Още през цялото време юристите Найденов и Михайлов пазят Чеци. Днес обаче двамата желаеха отсрочване, тъй като в прилежащата зала са ангажирани с различен развой във Върховен касационен съд – против Петър Стоянов-Сумиста и още четирима души от бандата “Килърите ”. Адвокатите обясниха, че няма по какъв начин да пледират и по двете каузи. Добавиха също, че до момента в който пазят Чеци, другите им клиенти ще останат без отбрана. Съдиите от Върховен касационен съд обаче показаха, че делото за убийството на Яна Кръстева е първо по ред и му дадоха ход. Думата бе дадена на представителя на прокуратурата и на Григор Вълков – адвоката на семейство Кръстеви. След като ги изслуша, Чеци заяви, че се отхвърля от юристите си и по този начин съставът на Върховен касационен съд се принуди да отсрочи делото. Според държавното обвиняване и юрист Вълков, подсъдимият съзнателно бави финала на процеса.

Другият състав на Върховен касационен съд разгласи, че ще се произнесе по делото против “Килърите ” в едномесечен период. Този развой стигна до последна инстанция за повторно. Подсъдими са Петър Стоянов-Сумиста, Янко Попов, Георги Вълев, Васил Костов и Райчо Стойнев. Повечето от тях са с тежки присъди и желаят ново разглеждане заради съществени нарушавания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР