Уменията за работа с изкуствен интелект /AI/ ще бъдат жизненоважни

...
Уменията за работа с изкуствен интелект /AI/ ще бъдат жизненоважни
Коментари Харесай

2/3 от служителите смятат, че личностните умения са по-важни отколкото AI

Уменията за работа с изкуствен интелект /AI/ ще бъдат жизненоважни за бъдещето на работния свят и множеството чиновници желаят да бъдат подготвени в потреблението на AI. Това не значи, обаче че човешките умения ще станат демоде.

Технологиите заменят доста механически умения, по тази причина личностните умения /soft skills/ ще стават все по-важни . 61% от работещите хора считат, че човешкото другарство е по-важно на работното място от AI. С това изказване са съгласни най-много хората, които работят в региона на технологиите . Над 2/3 от тях имат вяра, че личностните умения са водещите , демонстрират данните от огромно представително изследване на Adecco Group. То е извършено измежду 30 000 души от 23 страни и задачата му е да изследва измененията в пазара на труда от позиция на чиновниците в фирмите.

Данните от изследването демонстрират още, че прочувствената просветеност , съпричастността, дейното слушане и уменията за междуличностното другарство е минимум евентуално да бъдат сменени от AI.

„ Все повече компании са осъзнали потребността да влагат в образования за чиновниците си за потреблението на изкуствения разсъдък. Технологиите ще оказват помощ за оптимизация на доста процеси вътре в организациите, както и ще подобрят успеваемостта в работата на чиновниците. Но също по този начин не би трябвало да не помнят, че те би трябвало да развиват и неповторимите човешки умения на чиновниците си. Създаването на екипност и принадлежност, построяването на верните лидерски качества при мениджърите, представянето на явен път за кариерно развиване са наложителни макар изменящия се работен свят “ , разяснява изпълнителният шеф на „ Adecco България “ Надежда Василева .

Проучването демонстрира още, че за 2/3 от хората по света изкуственият инетлект ще окаже положително влияние върху тяхната работа и специалност. Само 7% са на мнение, че той е опасност и неговото внедряване може да докара до загуба на работата им.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР