УМБАЛСМ Пирогов“ вече няма просрочени задължения. Това заяви пред bTV

...
УМБАЛСМ Пирогов“ вече няма просрочени задължения. Това заяви пред bTV
Коментари Харесай

Д-р Димитров: „Пирогов“ вече няма просрочени задължения

УМБАЛСМ „ Пирогов “ към този момент няма просрочени отговорности. Това съобщи пред bTV шефът на лечебното заведение доктор Валентин Димитров.

„ Преди 7 месеца поех болничното заведение. Тогава по сметките й нямаше нито един лев, а каквото влезеше, отиваше за фонд „ Работна заплата “. Това, което се случи, беше строга финансова дисциплинираност, контролиране на паричните потоци,  преструктуриране на заемите, отбрана на дълготрайните активи пред принципала и погашение на старите отговорности. В момента в сметките на болничното заведение има 18 млн. лв. “, акцентира той. Припомняме, че доктор Димитров беше назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на мястото на освободения от  в края на юни месец предходната година. Тогава отговорностите на лечебното заведение бяха над 16 млн. лева

Д-р Димитров заяви още, че сега приходната част на „ Пирогов “ е 9,2-9,4 млн. лева, а заплатите на личния състав са увеличени с над 60%.

Той разяснява и случая с 38-годишна пациентка в болничното заведение, чиито родственици упорстваха за второ мнение от друго лечебно заведение поради подозрения за лекарска неточност. Жената е била призната в тежко положение, а в следствие са били нужни три интервенции, преди да стартира да се възвръща.

Д-р Димитров увери, че пациентката Ирена Павлова е с естествени витални функционалности и все още няма заплаха за нейния живот. „ Стомашно-чревният ѝ тракт действа. Тя е контактна и съответна – дава отговор на въпроси, води диалог, храни се независимо. Започнал е и процесът по нейното оживление. Тя няма потребност повече от терапия в реанимация и следва да бъде преместена в хирургично поделение, където да продължи лечебния развой. След това ще се върви и към нейното изписване “, сподели той.

Директорът съобщи, че болестта на Ирена е такова, че 80% от страдащите от него хора умират, без значение че са получили най-хубавата здравна помощ. „ Такава е здравната статистика. Ирена постъпи при нас след избран престой у дома с перитонит в резултат на спукан дивертикул на дебело черво. Това е гноясал перитонит. Представете си по какъв начин цялото стомашно съдържимо се излива в коремната празнина. Прави се незабавна интервенция, с цел да ѝ спасим живота. Следващите две интервенции са направени, с цел да се ревизира коремната празнина “, посочи доктор Димитров.

По думите му не е извикан външен съветник, тъй като лекарите в „ Пирогов “ са тези, които съветват пациенти в цяла България при нужда. „ Лекарите на „ Пирогов “ са националните  консултанти за огромна част от болесттите. Най-тежките случаи от цялата страна идват при нас със „ Спартан “-а, с цел да ги спасим и да ги лекуваме. По закон второ мнение се търси при недостиг на профилирана помощ и на фрагменти. Ние нямаме такава. Двама доценти и един професор, целия екип се ангажира. Аз съм им дал цялата документи, желанието за второ мнение е на околните “, изясни шефът на болничното заведение.

Д-р Димитров заяви, че е проверяван от ИАМН, от Министерство на здравеопазването, от инспектората към президента, от омбудсмана и всички тези инспекции са посочили, че няма нарушаване или недостиг на лекарска помощ.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР