УМБАЛ Свети Георги“ е първата болница в България, която се

...
УМБАЛ Свети Георги“ е първата болница в България, която се
Коментари Харесай

В УМБАЛ "Св. Георги" вече работи уникален робот за дезинфекция

УМБАЛ „ Свети Георги “ е първата болница в България, която се снабди с революционен робот за стерилизация против COVID-19. Най-голямото държавно лечебно заведение у нас го получава безплатно с помощта на поръчка, направена от Европейската комисия. 

Освен управлението на болничното заведение на церемонията участваха още представител на Посолството на Кралство Дания, на компанията снабдител и на българския й дистрибутор. 

По време на събитието стана ясно, че роботът, който работи благодарение на ултравиолетова светлина и унищожава сполучливо и други патогени, има успеваемост до 99,9%. В момента в Европа има близо 200 робота за стерилизация на стойност 12 милиона евро, сподели още ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов.

Роботът не измества ежедневните санитарни действия, само че 15мин стерилизация с UV светлина, може да размени почистването с химикали като перхидрол, да вземем за пример, за което са нужни повече от 2 часа, поясни представителят на фримата снабдител Андре Сондергаард.

Очаква се и други лечебни заведения в България да получат от профилираните роботи. За задачата те би трябвало да подадат документи за кандидатстване. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР