УМБАЛ-Бургас откри кабинет за бърз достъп до кардиолог, като в

...
УМБАЛ-Бургас откри кабинет за бърз достъп до кардиолог, като в
Коментари Харесай

УМБАЛ-Бургас откри кабинет за бърз достъп до кардиолог

УМБАЛ-Бургас откри кабинет за бърз достъп до кардиолог, като в него пациентите могат да получат обзор и консултация със експерт без авансово записан час и без дълго очакване. Кабинетът се намира в постройката на инвазивната кардиология, която е до Инфекциозно поделение. Работи всеки работен ден от 8:00 до 14:00 часа, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

В кабинета преглеждат по график експертите от Отделението по кардиология.

" Практиката ни демонстрира, че хората имат потребност от кардиолог, до който да получат бърз достъп, изключително в случай че смятат, че обстановката им е незабавна. В кабинета може да бъде изработен обзор, нагледно проучване на сърцето - ехокардиография, наблюдават се и пациенти с пейсмейкъри, дефибрилатори и ресинсхронизиращи устройства ", сподели началникът на Отделението по кардиология доктор Светослав Гогов.

Кабинетът по кардиология работи без направление.

В края на предходната 2022 година УМБАЛ-Бургас получи позволение за откриване на инвазивна кардиология и обезпечи денонощен график за инвазивна помощ на пациенти с инфаркти и други сърдечно-съдови произшествия.

От старта на разрешителното досега са направени над 200 процедури. За разлика от други лечебни заведения, тук приетите в болница пациенти не доплащат нищо отвън потребителската такса, тъй като всичко се поема от Здравната каса, показаха от пресцентъра на болничното заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР