Улица в София ще носи името на журналиста Милен Цветков,

...
Улица в София ще носи името на журналиста Милен Цветков,
Коментари Харесай

Улица в София ще се казва вече Милен Цветков

Улица в София ще носи името на журналиста Милен Цветков, реши през днешния ден Столичният общински съвет на постоянното си съвещание.

Новата улица е досегашна права на ул. " 549 " в регион " Подуяне ". Тя е подобаваща за преименуване, защото двете елементи на улицата нямат нито географска, нито физическа връзка.

Улицата е определена и тъй като на нея е последното работно място на журналиста - там се намират студията на ТВ1, където той води последното си предаване " Алтернативата " от март 2020 година до гибелта си на 19 април същата година. Идеята е точно на негови сътрудници от малкия екран, а вносители са групата на " Демократична България ".

Милен Цветков почина на 53 години след десетилетия кариера в медиите и главно на дребния екран - той бе водещ " По света и у нас ", а по-късно на публицистични излъчвания във всички огромни малките екрани.

Колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище от Кристиан Николов, тогава под въздействието на 3 типа опиати. Николов неотдавна бе наказан на 9 години затвор на първа инстанция за причиняване на гибел по несъобразителност, въпреки че прокуратурата в началото опита да издейства присъда за съзнателно причиняване на гибел.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР