Улица Стадиона“, както и цялостно възстановяване на тротоари и пътната

...
Улица Стадиона“, както и цялостно възстановяване на тротоари и пътната
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на община „Родопи“ Павел Михайлов: Продължаваме с инфраструктурните проекти в Ягодово


Улица „ Стадиона “, както и изцяло възобновяване на тротоари и пътната настилка на улица „ Върбите “ са обектите, които са планувани за ремонт през актуалната година  село Ягодово. За обектите са обезпечени и средства в бюджета за тази година. Това е задължението, който поема  кандидатът за кмет на община „ Родопи “ за втори мандат Павел Михайлов и екипът на МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “.

Изготвен е план за основни колектори и второстепенна канализационна мрежа в селото.

За миналите четири години е санирана и напълно актуализирана е постройката на здравната работа, с сменена дограма и отчасти ремонтиран покрив. Павел Михайлов напомни, че е  извършено преустрояване на постройката на някогашния обществен патронаж в детска ясла. Със средства, обезпечени от МОН, беше санирана и газифицирана постройката на ОУ „ Неофит Рилски “. Ремонтирана е и оградата на постройката.

Нови уреди за игра са сложени в двора детската градина. Изградена е  нова детска площадка до улица " Върбите “ със средства от Държавен фонд „ Земеделие “. Отново със средства от фонда беше финансирано строителството на  фитнес площадка навън до стадиона.

 

В момента тече процедура за замяна на котела на парната апаратура в ДГ „ Пролет “. Направен е ремонт на санитарните възли и ВиК инсталацията. Ремонтирани са пространствата и беше открита млечна кухня в помощ на фамилиите с дребни дечица от 10-месечна възраст до 3 години. След извършена процедура по желание на реализатор ще бъде осъществен ремонт на кухненския блок на ДГ „ Пролет “.

В резултат от работата на Павел Михайлов  през миналия 4-годишен интервал бяха обезпечени средства от Министерство на регионалното развитие за ремонт на основната улица „ Васил Левски “ за повече от 900 000 лв.. Тя към този момент е с възобновена пътна настилка, маркировка и тротоари.

След главен ремонт са улиците „ Стара планина “ и  „ Хан Аспарух “. Извършен е главен ремонт с полагане на нов тръбопровод на част от улица „ Черно море “. Тече рехабилитацията на улица „ Тракия “. Извършени са настоящи поправки по много от улиците в селото.

Ягодово вече  свети през нощта с 240 нови LED осветителни тела, които замениха старите лампи по улиците на селото.

Социалната политика също е част от работата на претендента за кмет на община „ Родопи “ за втори мандат Павел Михайлов и неговият екип. В Ягодово 20 индивида употребяват поддръжката по Проект „ Грижа в дома “, в нелекото си всекидневие. Проектът е продължение на „ Патронажна грижа + “ на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. Чрез него в общинския Център за почасово даване на услуги – с. Ягодово се оферират до домовете почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се хора с увреждания, възрастни хора. Осигурява се психическа поддръжка и консултиране, рехабилитация, доставка на хранителни артикули и артикули от първа нужда, закупени със средства на потребителите, както и подпомагане за неотложни административни услуги.

В края на 2022 година Община „ Родопи “ получи утвърждение за нов договор  по план „ Топъл обяд в община Родопи “ с тригодишен интервал на осъществяване до 2025 година с потенциал от 200 души. С нея се дава топла храна всекидневно на уязвимите групи хора – самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и с приходи под линията на беднотия. В Ягодово 8 индивида всеки ден получават топла и вкусна храна.

За Павел Михайлов и екипът на претендента за кмет за втори мандат  ролята на културата е в основата за развиване на  по-модерно, по-мислещо общество, което ще има разнообразни цели в живота. Доказателство за това  е фестивалът „ Петровско надиграване “, който събира на сцената на Ягодово над 1000 фенове на националния фолклор. Затова работата за връзката и рекламата на събития и културни продукти трябва да  продължи.

Част от  културния календара на общината е и обичаят Коледуване, който е изключително уважаван в Ягодово и се поддържа от община „ Родопи “.

„ Показахме почтено и добросъвестно ръководство, което е в полза на жителите на община „ Родопи “. Да продължим този развой с номер 68 в интегралната бюлетина! “, призовават претендентът за кмет на община „ Родопи “ Павел Михайлов, претендентът за кмет на село Ягодово Иван Крушев и претендентите за общински съветници от МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “.

Работим крепко! За положителното на община „ Родопи “!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР